Monday, September 12, 2011

Labu-Sangkaya (Coconut Egg Custard)

Salam

Saja jer nak test buat labu Sangkaya ni dok tahan lama dah.nak buat pun senang ja.... perghhh...tangkap nangis rasanya...





Ni resepinya.


Labu-Sangkaya

1 biji telur*
3 sudu besar gula perang*
3 sudu besar susu tepung*
3 sudu besar santan serbuk*
1/2 sudu teh garam (secukup rasa)*
Air secukupnya*
1 biji labu saiz kecil

Cara-caranya
blend sekali yang bertanda*
sekiranya pakai santan cair atau susu cair
tak perlu letak air lagi
resepi untuk sebiji labu yang yang kecil

Potong bahagian atas labu, korek buang biji ngan serat2 kat dalam..bersih2 tau..
tuang bahan yang diblend tadi dalam labu ..bakar 1jam, suhu 200@celcius


Selamat mencuba...

p/s: Dok biar kakinadodocheng jer masak nak jugak sekali sekala tunjuk skill muahahah...

1 comments:

Ati Masrif said...

salam zul,

baru sempat nk online nih

nampak dah menjadi tu..tahniah!

selamat hari raya :)

Post a Comment