Monday, September 6, 2010

Balik Kampung

Salam,

Hari ni dah nak bermusafir jauh ni...nak balik kampung raya...huhu....

Semua dah ready....
  • kereta dah service
  • baju dah pack dah
  • duit tol cukup
  • duit minyak dah cukup swipe jer
  •  mood nak memandu jauh dah ada
  • cd lagu best-best dah sedia

Kalau nak memandu balik kampung ni biasa sebelum perjalanan aku biasa baca doa sekejap
mula dengan bacaan al-fatihah, ayat 3 kul..dan akhir sekali surah al-kursi..

Satu lagi kalau tak nak boring jalan jauh ni....aku biasa setkan dalam minda ni...seolah-olah balik kampung tu macam nak pergi bercuti..tak perlu rushing.gerak time pagi lepas subuh cuaca pun sejuk.drive slow jer bawah 110km/j,Saman pun tak kena.... insayallah selamat...

"Bukan selalu dapat balik kampung,sekali-sekala balik seronok sangat"

5 comments:

Danial Ikhwan Jaafar said...

betul jugak tu, bawak santai2 relaks sudah. bukannya kampung nak lari pon. seronok pulak bila pikir nak balik kampung. perjalanan tu yang menyeronokkan. hehe
selamat pulang ke kampung halaman dan berhati-hati di jalan raya cikgu zul. hehe

kak ina mail said...

Selamat hari raya zul.Drive carefully.ampun maaf akak pinta sekiranya ada kesilapan atau terkasar bahasa selama akak berblogging ni.kirim salam kat mak ayah ye.

Syeeda Sobbihi said...

Balik mana? hati-hati di jalan raya yer.

MuHaMMad JaiMeH =jayjay= said...

salam... hye bro...
how are u..
dont forget to follow me at muhammadjay.blogspot.com k

Anonymous said...

best cikgu balik kampung ilman.............

Post a Comment