Saturday, September 4, 2010

Kalau Dulu-dulu ada Handset Camera!!!

Salam,

Dah dekat-dekat nak akhir ramadhan ni....macam-macam dok fikir, nak balik kampung drive sorang-sorang, nak balik berbuka  ngan keluarga, dengan perjalanan jauh ni...tetiba terfikir pasal zaman dulu-dulu...

gambar pinjam...kan dulu takdak hset camera mana leh ambik gambar huhu... http://seedofislam.blogspot.com
Kalaula dulu-dulu time aku kecik dah ada camera phone ni...aku nak rakam semua gambar-gambar waktu kecik-kecik time aku adik beradik melompat-lompat sambil pakai kasut dengan baju raya baru lepas dengar pengumuman dari penyimpan mohor besar raja-raja,ambik gambar waktu mak dok masak dekat dapur, kami adik-beradik main guli,
panjat pokok jangguih(gajus), main wau(layang-layang) waktu musim berangin....kenapalarr semua tu takdak waktu dulu....

Phone pertama aku...dah jadi relic dah...huhu
Aku mula guna phone pun lepas dapat gaji pertama...nak beli pun teketar-ketar tangan....sekarang ni budak darjah satu pun pakai hset hebat pada kita orang dewasa ni....mmmmm

"Budak-budak sekarang ada hset camera ni..buat rakam yang bukan-bukan.. "


3 comments:

Danial Ikhwan Jaafar said...

agak la, kalau dulu ada handset camera, takpon digicam ke, memang banyak dah gambar ambik. dulu nak pakai camera pon tak boleh sebab takut gambar budak2 ambik tak jadi, rugi cuci filem. heheh

Zullism said...

tularr pasal...harap camera dulu pakai filem 36 keping pun belum tentu jadi elok gambaqnya....

Amir Izzat said...

w'salam..hurm..mesti best kan kalau orang2 zaman dulu ada camera.. dapat ar tengok budaya asli orang Melayu..permainan tradisional dulu2..kalau ada videocam..fulamak..mesti best..

tp kan..zaman sekg..bila dah maju..ada yg salah guna...huhu..

Post a Comment