Wednesday, June 15, 2011

anwar hadi : 27 kali ganda,Cara best tarbiah orang!

Salam,

I like the way he 'tarbiah' others on the other hands, he try to persuade youth to perform prayer and grab the blessing, a reward as well. Anwar Hadi I support you!




Aku pernah dengar satu ceramah pasal sembahyang,
bukan senang untuk kita bersembahyang nak-nak lagi sembahyang jemaah.kerana untuk sembahyang kita perlukan kekuatan untuk melawan halangan dan dugaan,
Kekadang kita berasa sangat malas,time nak sembahyang tula mengantuk datang.Kita perlu melawan semua tu seboleh-bolehnya dahulukan sembahyang,bersegeralah bersembahyang.

Aku memang akui dizaman muda remaja, aku memang liat nak sembahyang kalau sembahyang pun sebab mak suruh masa dirumah,di asrama dulu memang kaki surau sebab memang menjadi budaya dan amalan sembahyang berjemaah masa sekolah.Tapi bila masuk alam pekerjaan aku jadi leka semula,kekadang sembahyang kekadang tak.Dah jauh dari keluarga ni mak dah tak bising lagi suruh sembahyang....mmm sendiri mau ingatla :)

Sebenarnya bila kita dapat cukupkan sembahyang 5 waktu sehari,insyaallah hati rasa lebih tenang..

p/s: Sembahyang itu tiang agama,peliharalah sembahyang,sayangilah agamamu....

22 comments:

SheyPull said...

sambil kite mentarbiah org..
kite tarbiah juga diri kite sendiri...:)
seab manusia nie perlu digit kan selalu..


JOM singgah blog saya nak... Wordless Wednesday #2 daa....

SheyPull said...

FOLLOW...

JOM singgah blog saya nak... Wordless Wednesday #2 daa....

Aida Omar said...

betul2..dan sembahyang juga perlu la ikhlas :)

Cik Ina Do do Cheng said...

betul tu zul dulu cam liat je nak wat, kalau pikir balik, berapa minit jelah habis waktu tuk sembahyang, buat benda lain berjam-jam boleh plakkan.sama-samalah kita ingat mengingati. Terima kasih.

SYAF said...

JOm join SEgmen SYAf....salam kenal....:)
NIce entry.......segalanya betul...

Miecyber said...

Cool & insaf Vlog....

Fasa Gerhana Bulan

Darkbatman said...

anwar hadi best.. tp ak ske mathlutfi..

insaf jap bce en3 ne..kehkehkeh

~CiK TiNieY~ said...

dah solat ke belum ni?hehehe

dill said...

walaupun hidup seribu tahun, kalau tak sembahyang apa gunanya :)

dill.

mimie saie nie said...

stuju sangat ..kira anwar hadi ni ada cara sendiri nak bdakwah la kirany kn :)

ghab van hal said...

superb!!

Muhammad Khairul Fahmi said...

kerja tak berkat klu seseorg tu xsmbhyang...
marilah kta sma2 saling ingat mengingati..

alif haris said...

solat mane boleh tinggal .. no kompromi :)

Danial Ikhwan Jaafar said...

saya rindu zaman asrama dan kolej. boleh dah kot nak buat entri baru diinspirasikan oleh cikgu zul hehehe

Bluewendy said...

best anwar hadi ni, sker tgk video die..=) Sama2 kita ambik yg baik n buang yg buruk..

Odah + One = OdahOne said...

smbhyg itu lbh baik dr tido...

ANTARA MAKSIAT & ENCIK BALA

qudwa said...

btol3...saye pn suke juge ngan care beliau...penuh hemah...XD

Andrik McVean said...

hi there, i have just followed your blog..i hope you can follow me back..u have a nice blog here..
i will be waiting for you on my blog...see u there..cheers

atiqah~ said...

haha..like this very much ! hehe ^^~

nurul nadia nasir said...

anwar hadi terbaekkk :) hii salam kenal

Siti Arfah said...

Solat akn mencegah kita dpd melakukan perkara mungkar . InsyaAllag.^^

+++uchi+++ said...

ha..dh tgk vblog anwar hadi nie kat fb..best betul gaya dia ckp tu ..

Post a Comment