Wednesday, June 22, 2011

Klang Valley Mass Rapid Transit Project (KVMRT Project)

Salam,

Sebanarnya tak jelas sangat projek KVNRT ni..tapi lepas tengok kat youtube pasal benda ni...ok dah jelas skit...heheh

Klang Valley Mass Rapid Transit Project (KVMRT Project)



Sebenarnya projek-projek pengangkutan kat area Klang valley ni memang sangat diperlukan dan sangat penting..nak-nak yang tinggal jauh..lepas ni kalau nak pergi Ikea dekat Damansara tu tak perlu nak drive lagi pegi jer dengan transit tu..cuma persoalannya.Berapa tambang yer?...

Harap-harap kadar tambang yang dikenakan lebih menguntungkan pengguna...biar berbaloi apa yang kita bayar.Ambik contoh Singapura yang mempunyai jaringan pengangkutan yang terbaik di kalangan negara Asean.Siap boleh refund lagi baki tiket MRT yang tidak digunakan...Malaysia mesti boleh punya..kalau nak buat la..heheh

p/s:Boleh tak kalau harga tiket RM2 kemana destinasi...heheh mau bankrupt projek neh ...

11 comments:

Fathiah Hamim said...

rumah saya menjadi mangsa. =.=

soooooour said...

nak tiket free boleh x...hehehe..

Aida Omar said...

elok sgt la tu..

Cik Ina Do do Cheng said...

first time akak dengar nama projec tu . tempat akak ni komuter je.

Ati Masrif said...

salam zul,

sori kak ati ni mmg selang
2-3 hari baru dpt jelajah semua
kawan kalau bz gini :)

mcm lebuhraya putrajaya-kl
kami di klia ni dpt jimat byk
masa ke KL tau

Danial Ikhwan Jaafar said...

saya rasa KL boleh belajar banyak daripada negara2 asia lain macam HK, singapore. pergi singapore memang best sebab tak payah pikir nak naik apa. saya ada kad ezlink (macam touch n go) memang selesa sangat2.
apa2 pon, saya harap projek mrt ni berjalan lancar dan memberi banyak faedah kepada rakyat walaupun ada macam2 gak kontroversi..

fifianggun said...

good !

mrs.asrafovic said...

uhuhu...smoge bjln dgn lncr project ni...:)
yuhuuuu..da dtg cni..thnx mlawat2 yew..
ade entry bru roger2~~~

Zul Fattah said...

gud luck..follow u

Nizam Ijam said...

Entry yang best.. :)

”Cara Tinggal LINK di Comment”

Jumir said...

Tak sabo tunggu projek ni siap. Bab tiket tu, susah nak murah sebab nak cover cost. Hehehe...tetibe teringat subject costing.

Post a Comment