Wednesday, July 20, 2011

Beratur tetap kena beratur....

Salam,


Pemandangan biasa di klinik kesihatan kerajaan.....
Anda sakit,anda berusia,anda warga emas(sakit lutut ker,bertongkat ker),anda budak kecik,baby(mak dia dukung)...tetap kena beratur sebab nak ambik no giliran...

Satu lagi klinik buka kol 7.30pg...ambik no,daftar,tunggu 8.30pg baru no dipanggil, itupun kalau dapat no pertama...heheh

mujur la urusan aku kat sana sekejap saja..hantar sample tak sampai seminit...tapi menunggu nak dapatkan time slip tu 30minit....aisehhhh..cuba la kerajaan ni berfikir macam rakyat sikit...

p/s: 1Malaysia,Rakyat didahulukan,Pencapaian diutamakan.

9 comments:

Cik Ina Do do Cheng said...

sebab tu masa akak check pregnant kat klinik swasta, bersalin hospital kerajaan, tak sanggup datang lambat opis, selalu sangat nak bagi time slip segan.kalau banyak duit akak bersalin je hospital swasta, nasib baik lah tak berkemampuan.

Ati Masrif said...

aikkk..?

tak cukup tempat duduk kah?
siannyaa....

azlanmatt said...

perghhh... i hate beratur..x sanggup arr berdiri lama2

lagenda said...

Umangai..panjang gila kena Q. Klu mak, larik terus je ke klinik swasta.

Klu gitu punya service, org yg nazak terus je gol dulu!!

nurAMALLINA said...

tulah konsep rakyat didahulukan. haha

rakyat yang kena susah dulu.

JG said...

cer cuba keje kerajaan dulu... :)

Syazwan Che Deraman said...

sepatotnya kena letak la kerusi kan?

hmmmm

cissreal said...

Members (788) follow u

Danial Ikhwan Jaafar said...

ada tempat macam bagus, ada tempat servis dia so-so. ada tempat hampeh! =/

Post a Comment