Friday, March 11, 2011

Hadiah untuk Cikgu

Salam,

Dapat hadiah selepas mengamuk dengan penuh kasih sayang....:)

 Kesnya..time aku dok rancak tgh feel baik punya,sampai berbuih mulut2 nak ajaq diaorang tetiba mata aku terpandang 3 orang budak lelaki kat belakang dok main bola sepak kertas ...

Tengok tu, menyesal la tu.....

siap ada nama pemain2 terkenal yang aku sendiri tak kenal hahah..cikgu diaorang tak minat bola.
Apalagi terus tukar mode nak fire orang...dah kena bebel budak2 tu, yang tak bersalah pun kena khutbah skali.Kalau nama-nama pemain bola ingat ja...kalau aku suruh hafal benda2 pelajaran yang penting2 tu semua tak ingat..

Sempat2 lagi sorang budak pompuan ni...dia ambik marker pastu lukis karikatur aku kat white board.skema semacam pulak tu..hurm nak sejukkan kan hati cikgu dia yang tengah marah tu...kekadang kan geram segeram2nya...tapi kekadang kelakar pun ada budak2 ni....

Esok mula cuti semester 1 tahun 2011 mula  selamat bercuti semua anak2 murid kesayangan cikgu...



p/s: Macam-macam hadiah anak murid bagi  paling aku teruja hadiah bubur kacang

5 comments:

Intan Shahida said...

haha :D comel lh dyeorg nie cikgu :) pandai pulak tu ambek ati cikgu bler dh mrh..hee ;)msti xjadi nk mrh kn..kluar kls sure senyum jek

Mohd Ridhuan said...

best jadi cikgu...
layan karenah anak2 murid...
macam2 ragam...

Cik Ina minat Do do Cheng said...

Salam Zul,

Minggu depan dah cuti sekolahkan.Selamat bercuti.balik kampung ke? Jadi cikgu ni , kena ada tahap kesabaran yang tinggikan.Cam akak ni tak bolehlah, cepat nak melenting.budak-budak ni kelakarlah.

Zullism said...

intan:tula budak2 ni memang pandai tackle cikgu depa..macam awak la jugak dulu2 heheh

ridzuan:memang best tapi banyak dugaan :)

kak ina:esok saya dah balik kg akak dah lama tak balik,budak2 ni memang kelakar kekadang tak larat dok melayan depa...

Jumir said...

Hehehh....sabo je la. Teringat zaman sekolah...kesian cikgu kami kijekan.

Post a Comment