Thursday, December 23, 2010

May i Know your password ? 123456

Salam,

Kalau anda mempunyai password 12345
cepat-cepat la tukar yer sebab...ia telah diiktiraf sebagai world worst password..

Dalam buku yang ditulis oleh Dave Kleiman Perfect Password: Selection, Protection, Authentication
dia dah senaraikan 500 worst password..

Cuba check sama ada password anda sama seperti dalam gambar...500 worst passwords



Hahah mesti ada yang sama kan....tak semua sesat jugak satu dua...
On a serious note...kalau password anda termasuk dalam list cepat-cepat la tukar..hahah.

p/s: Apa pasword yer ? aku pernah guna pasword 123456 tu...

your pasword

8 comments:

Cik Ina minat Do do Cheng said...

pasword akak, gila-gila punya. memang susah nak jangka.khe khe

Zullism said...

mujur..susah nak jangka..:)

wan muhamad said...

12345 huhu password kat ATM mula2 dapat.. saya punya password gila2 pelik pasal pelik la selalu lupa my password

Zullism said...

haha betol2 mula2 pastu cepat2 kena pi tukar :)
pass byk2 sangat memang susah nak ingat..tulis kang satu hal lak..hahah

.::: Princess MOMOY :::. said...

haha..pasword kena selalu tukar untuk safety
MY RECENT POST : Comic-Fiesta 2010 Hangat!!

Ati Masrif said...

password kak ati paling senang sebab
kita ni mudah lupa ...leceh sikit dah tua..huhu

Danial Ikhwan Jaafar said...

hahah saya punya memang gila2, combination huruf besar huruf kecik nombor abjad dan berbagai-bagai lagi =P

toyolkiut said...

paswed ni TK slalu lupa..
malas btul nak main2 paswed ni..
masuk blogger ni pun kdang2 lupa paswed ia..

Post a Comment