Sunday, June 20, 2010

Keropok Pasar Malam

Salam,

Dah lama tak post entri kat sini....
Maklumlah cuti-cuti panjang ni nak larrr jalan-jalan kan....

Petang-petang ni kalau makan keropok lekor sedap jugak ni.....

Ni keropok lekor yang telah dipotong  keping nipis-nipis dan yang telan dipotong sedikit tebal...



Goreng pakai minyak kelapa sawit (best cooking oil)...
.
 Siap goreng....hidangkan panas-panas......
Cicah sos pun sedap...mayonis pun sodap.....

Rasa keropok ni memang sedap....memang macam beli dekat pasar malam walaupun goreng sendiri kat umah huhu.....

Keropok lekor ni disponsor oleh kakak aku...dia peniaga keropok lekor kat pasar malam....
Dok borak-borak pasal keropok lekor ni...dia sepat jugak bagi tips...

Kalau nak beli keropok lekor...
Pastikan keropok tu warna dia warna asli keropok(hijau nak kelabu camtu)...kalau ada nampak warna putih semacam jer....maksudnya keropok tu dah digoreng buat kali kedua....
Satu lagi kalau makan keropok tu rasa dia macam sedikit masam jer.....maknanya keropok tu dah tak fresh....

Ok tq kak atas tips yang dikongsi tu...huhu...
cuti nanti boleh lawat akak.... dapat keropok free lagi huhu....

2 comments:

kak ina mail said...

Rajinnnya org bujang ni goreng keropok lekor.akak takut meletup.keropok lekor nak goreng , lemah sikit

Zullism said...

mujur kepok lekor ni tak meletup akak mungkin sbb dia nipis potong kecik2 kot...

Post a Comment