Monday, July 12, 2010

Taman Iklim Sederhana Bukit Cahaya

Salam,

Lepas pegi kilang roti....jalan lagi...

Pegi pulak Bukit Cahaya....
Taman Iklim Sederhana..
Ni merupakan kali pertama masuk sini...dulu waktu time sekolah rendah cikgu ada buat lawatan tapi tak kesampaian nak pegi...maklum larrr family susah....

Ni pun mujur ikut rombongan ni hahah...dapatla masuk pree lagi...Harga tiket..bagi dewasa RM3 dan kanak-kanak RM1
Kalau nak pergi sini kena naik bas,atau boleh berbasikal sebab agak jauh kedalam taman pertanian ni....

Sekarang ni time Summer....
seperti cakap pemandu pelancong kami...."Setiap kali saya datang sini...pokok2 tu berbunga jer....tak kira musim"...pelik juga...patutka jadi macamtu...huhu

memang betul pun hahah...pokok bunga masih berbunga....dah jadi macam Spring dah

Aktiviti kat sini...bergambar jerla....susana sejuk mimik cuaca kat sana....suhu 21degree macam aircond kat umah jer....
Habis dekat sini...balik umah terus tido....penatnya...tapi pengalaman tu yang best...

4 comments:

Syeeda Sobbihi said...

wahh..lawatan sambil belajar ke cikgu? :)

kak ina mail said...

dah lamanya tak pergi bukit cerakah.pergilah musim salji lagi best cikgu.

Anonymous said...

huhuhuhuh bestnya

awek cun said...

Aku nak ikut tapi xder orang nak pelawa...nak ikut...( awek cun)

Post a Comment