Tuesday, October 26, 2010

Buku Teks Baru

Salam,

Jom kita zasss!!!!! dulu gambar-gambar budak-budak ni....



 Bina 5 ayat berdasarkan gambar diatas.
  1. Terdapat beberapa ikat buku diatas meja murid.
  2. Terdapat beberapa orang  murid yang sedang mengenangkan nasib pada tahun hadapan kerana tidak mendapat buku teks.
  3. Pelajar lelaki itu sangat kecewa kerana tindakannya pada masa lampau.
  4. Ada yang menyesal kerana memikirkan jumlah bayaran buku yang telah dihilangkan.
  5. Pelajar kelas tahun 4 Bakti sedang  bangga dengan buku teks baru untuk tahun hadapan.
  6. Guru kelas sangat stress ketika menguruskan pembahagian buku teks.
Setiap tahun sebagai guru kelas inilah yang aku perlu buat,menguruskan penghantaran buku teks tahun semasa dan pemberian buku teks untuk tahun hadapan...
Biarpun "berbuih mulut" menasihati budak-budak ni untuk menjaga buku jangan sampai hilang...seperti biasa masih ada yang hilangkan,bukan setakat satu malah ada sampai empat buah....ihsks...ishks...

Kalau murid yang berada tu dengan selamba sediakan duit bayar tanpa ada perasaan bersalah,yang tak bawa duit tu buat-buat larr muka sedih dan menyesal....dah la harga buku mahal bukan sehinggit dua...ada sampai RM12 sebuah.......
Tahun depan jangan buat lagi yerrr.....anak-anak sekelian!!!

9 comments:

Hezesuze said...

wah dulu time skol sume nak buku teks yang baru kan kan...time nk bawak ke sekolah berat ya ampun...huhu

Zullism said...

hezesuse:haha...bila dapat buku teks baru tu baru semangat sket

mye said...

baselah budak2..hehehe
slamat mjadi cegu yg cool..
hahaha

kak ina mail said...

Biasalah kalau dah dapat free.Dorang tak rasa duit dorang keluar.Akak tak sokonglah, kalau orang berkemampuan dapat pinjaman buku teks.

capatti lover nakal said...

sabar ye cikgu? hehehe..

♥♥syahadah♥♥ said...

akak follow lah blog ni..cam best lak cerita pasal budak2 sekolah..
hari tu baru beli buku bm..kenapalah anak aku hilangkan..adess

Zullism said...

kak ina:itularr akak...bila bagi tak jaga betol2..bila tak bagi merayu..mmm macam2..yng kaya tetap kaya akak..
capati:memang selalu bersabar hahah
syadah:tq follow..haha buku BM dah la mahal belas ringgit tuh nak ganti

Ati Masrif said...

kalau anak kak ati dpt jer buku, cepat2 tulis semua nama buku takut susah nk cari bila time nk pulang tu

releknyer zul..jgn tension2

Anonymous said...

per cikgu gambar saya tak de ke aduh dari iman

Post a Comment