Saturday, October 16, 2010

Chatter + Blogger

Salam,

Kalau dulu-dulu 13 tahun lepas aku mula-mula kenal dangan MIRC..rasanya sesiapa yang seusia dengan aku pasti tahu benda ni.time tu baru leaps daftar U..sekarang pun masih ada lagi... konsep masih sama...borak-borak,tukar-tukar file..ayat-mengayat,cari jodoh,macam-macam cari...haha

sampai aku tergila-gila dengan benda ni...padahal berborak apa-apa ntah..sampai satu tahap aku mengadap komputer 8jam nonstop...gila ker aper...itu dulu larr..skarang dah tak layan dah chatting-chatting ni....

Sejak April 2010 lepas aku dapat satu kegilaan baru...haha...jumpa pulak benda ni...Blog
Walaupun aku dah tahu pasal blog dah hampir 5 tahun tapi macam blur tak tau apa-apa...bila dah discover ngan benda ni penyakit kegilaan terhadap alam maya ni muncul balik...hahah....mujur tak serius sampai 8jam nonstop...hahah...
Yang best nya jadi blogger ni...aku dapat kenal ramai kawan,ada yang fokus pada berita,ada yang fokus pasal isu semasa,ada yang post pasal masak-memasak,ada yang dok citer pasal kucing,macam-macam larr...
Melawat blog orang,bagi komen,baca entri diaorang...banyak maklumat baru aku dapat.
Bagi aku apa saja yang aku nak letak kat blog aku aku letak jerr....pinjam kata-kata hikmah blogger

 menjelajah blog kak ina ni satu kemestian. :)

Kalau setiap hari lepas balik kejer sampai umah on laptop dulu...macam dah jadi kemestian
Blog..blog..blog..sampai bila yer...

9 comments:

Nur Aainaa Khairunnisa said...

eheheheee..MIRC....sangat popular dulu....chanel popular #mamak #kampung...teringat plak zaman dulu² sanggup lepak cc semata² dah janji nak chatting...;p

Danial Ikhwan Jaafar said...

hahaha..10 tahun dahulu berjinak2 dengan mIRC ni. nick name popular saya - de_koop
memang boleh tahan popular la kat sekolah2 asrama terengganu kelantan dan seangkatan LOL XP

Ati Masrif said...

zaman dahulu kala yek..hikhik..
masa tu kak ati join fan CT nurhaliza
guna nama cleocancer.. kekal smpi lani utk yahoo
dan kwn2 pun semua dah beranak pinak kot
dlm byk2 tu seorg jer masih K.I.T. nama nya Bad
nick name A.D.I.W.A.R.N.A. dah beranak dua ...hihi

Rinna said...

Haahaha.. yer2 10 tahun dulu mmg giler ngan MIRC nie.. sampai ada # sendiri.. pas tuh siap wat gathering plak tuh kat Bagan Lalang.. tapi bila dah lama2 tuh kita pun serah laa # pada org lain plak.. Server yg popular dolu2 webnet..pas tuh dalnet.. ishh..kalau ingatkan balik mmg best.. sampai skrg masih ada lagi kawan irc..yg still keep in touch.. :)

d_tieah said...

Aku plak x sempat pun berkenalan dgn mirc tu bro..
Zaman aku freindster..
Haha..
Lwk seyh..

K I E R A said...

Saya pun gila blog jugak,
Mungkin En. Blogger ni dah 'baca-baca' saya agaknya
-.-

Tapi masa membatasi segalanya :)

kak ina mail said...

Zul, malu pulak akak.yang kat atas tu akak tak tahu.Akak nak beritahu zul , blog je akak suka, sebab dia yang tak melalaikan akak.kalau chit chat bersama teman, akak tak berapa minat.Lagipun akak guna komputer kat tempat kerja, takut menganggu kerja.Ada rezeki , akak beli komputer.Apa-apa pun terima kasih promosi blog akak yang tak seberapa glamer ni.

Zullism said...

Danial:de_koop ker...:)
Ati:pas ni zul kena panggil cleocancer aaa...:)
Rinna:moderator larr tu kiranya kalau nak banned orang senang-senang jer huhu...
d_tieah:Mirc masih ada lagi cuba guna tengok...boleh dapat kawan ramai..silap2 jumpa jodoh situ haha
KIERA:Blog satu kemiestian buat masa ni...hahah

Kak ina:isnyaallah murah rezeki akak saya klik iklan banyak2 nanti :) boleh dapat laptop satu...tapi jangan bagi nama BLACKY plak sebab kak ati masri dah pakai untuk laptop dia hahah...

shah86zam said...

Hahaha...ada org jumpa je...jodoh kat situ...kan???!!!! Hehehe...;D

Post a Comment