Wednesday, October 20, 2010

Mela Power

Salam,

Balik kejer dah lewat arini...tgk kat bakul baju fuhh... dah sendat dah...tak muat dah nak sumbat baju kotor   lagi...Tunggu lagi!!! Kena larrr basuh..bukan ada maid nak tolong basuh,

Teringat dulu-dulu zaman belajar member basuh baju dalam baldi, baju rendam semalaman dengan sabun keesokkannya putar dengan tangan buat macam mesin basuh...punya la malas..hahah

Nak basuh baju pun ada caranya bukan setakat campak-campak jer...
Ni tips membasuh baju yang aku amalkan...

Asingkan pakaian....baju selonggok,seluar selonggok...


Masukkan dalam mesin pencuci Life Good ...LG larrr haha
malas nak basuh dengan tangan ...
Pernah tuan-tuan dan puan-puan dengar tentang  Mela Power ? Kejap lagi aku cerita....
Masukkan sedikit Mela Power 1/3 cup

Mela Power ni  detergent larrr...sabun basuh kain senang citer...
Aku  pakai Mela Power ni sejak 3 bulan lepas memang puas hati...bau segar,harum semerbak,paling best tidak merensakan kulit macam detergent lain... pastu yang paling best EcoSense(mesra alam).

Dah siap jemur diampaian...
gunakan kepanasan cahaya matahari dan angin untuk mengeringkan baju,jangan gunakan pengering kerana melahap banyak tenaga menjurus kearah  pelepasan CO2. 

"Bersama-sama menjaga Alam Sekitar demi generasi akan datang"





9 comments:

Ati Masrif said...

zul, org pompuan pun maleh gak cuci bj ni, dah hari2 buat bnda yg sama..em boring tp apa nk buat kena cuci gak
tak pernah pn dengar nama brand tu.. beli kat zulian ke..hihi kak ati setia pd TOP jemur dlm rmh pn tak bau..haha

Zullism said...

sebab tula sy cuci seminggu sekali kak ..klu boleh nk sebulan sekali haha...sy beli dkat melaleuca kak..product baru dr Australia...member yg intro

Hezesuze said...

eh eh pestime dengar nama produk mela power nie...ada jual kt luar ke uols??

Zullism said...

hezes: kat kedai biasa takda...dia jual mcm directs selling tu...boleh check dkt website dia

cacing said...

makcik2 kat kg je... milah... atupun melah... hehehe

Iman's Umi said...

Klu rajin mcm ni, dh kawin nti blh tlg isteri bsh baju ye

kak ina mail said...

ingatkan mila penyanyi tadi.tak pernah dengar pulak.beli satu.

Shino said...

x penah dgr pun name mela power ni...mane dpt?x penah jmpe pun..huhu...

g0m0k9enDek said...

yer, selamtkan alam sekitar!

Post a Comment