Thursday, October 28, 2010

SISTEM e-PENYATA GAJI DAN LAPORAN

Salam,

Amaran: Maklumat ini khas untuk yang bekerja dengan Kerajaan yer.Untuk kerja swasta boleh baca untuk maklumat jer....hahah

Tadi kat opis dok borak-borak pasal slip gaji terbaru,maklumlah baru masuk gaji ni....
Lepas ni tak perlu lagi nak ambik slip gaji yang hard copy tu lagi sebab boleh download jer dari
website Jabatan Akauntan Negara

Kalau slip gaji hilang.. boleh terus download jer dari website tu...tak perlu lagi nak susah-susah mengayat kak kerani kat pejabat tu.yang moncong jer kalau kita mintak tolong.opss jangan marah!!!

Senang jer...Masuk website Jabatan Akauntan Negara

Daftar buat kali pertama.

Mesti ada no gaji.Then Login masuk gunakan no IC pastu kata laluan.
 Last sekali klik slip yang nak download tu...fail dalam format PDF

 Ok dah siapdownload, print...dah boleh buat loan..haha... :)

Aku memang sokong e-penyata ni..walaupun ada sebilangan yang akan menentang...huhu

Paperless,Satu lagi usaha kearah menghijaukan bumi.


9 comments:

Hezesuze said...

wow!! bagusnye payslip pun leh print on9 kan...tu namenye zaman it kan uols..sumenye di ujung jari baruler meriah idup haha

Zullism said...

yala hzesuze..memng senang..kalau hilang print balik ja..hilang lagi print lagi...haha

Ati Masrif said...

bab kerani yg moncong jer bila minta tolong tu..uhhh kak ati angkat tangan setuju..pernah lalui time daftar anak darjah 1 thn ni..susahnyer nk minta tolong....

Syeeda Sobbihi said...

sangat senang..btul btul btul!

Zullism said...

itularr akak diaorang tu...saya pun tak paham kenapa buat perangai camtu padahal memang kejer diaorang pun...hmmmm

zmah said...

Ada KEBAIKAN DAN KEBURUKAN melalui sistem ini.

mye said...

tp ssh r bg golongan yg buta IT..
huhuhu

kak ina mail said...

Bab menghijaukan alam akak sokong 100%. Dengan guna e-penyata gaji, pengunaan kertas dapat dikurangkan.

xenom said...

bila ikut online je ramai tentang, ye la, dulu guna mesin taip je! ahahah!

Post a Comment