Sunday, October 31, 2010

Kenapa Beruang Teddy ?

Salam,


Aku terfikir jugak kenapa Teddy Bear? Kenapa Beruang Teddy menjadi pilihan sebagai hadiah? Kenapa bukan patung kucing,lembu,badak,gajah ker? Adakah kerana orang lain beli kita pun beli,atau memang penerima hadiah suka Beruang Teddy?

Sebenarnya ada banyak sebab kenapa beruang yang dipilih.





1-Comel
Beruang sangat cute dalam bentuk patung
 
2-Senang nak peluk
memberi pelukan pada patung beruang membuatkan seseorang rasa selesa.Patung Beruang yang besar pulak membuatkan kita rasa seolah-olah seperti dipeluk.Everyone needs a hug now and then!
3-Sebagai tanda kenangan bagi hari yang istimewa.
Hari lahir, konvokesyen...memang sesuai bagi Teddy Bear.

4.Keselesaan
Masa nak tidur kalau dapat peluk teddy bear rasa lebih selesa apa?


5.Membuahkan rasa kasih dan sayang
Patung beruang selalu menemani budak-budak yang kurang kasih sayang dan perhatian.Kalau rindu pada seseorang tengok patung beruang pemberian dia,terubat rasa rindu.

Teringat kisah Aris:Kalau saya rindu ibu saya, saya tengoklah beruang ni cikgu!
Kalau orang nak bagi hadiah aku  tak kisah.. ambik jer!!! tapi jangan la patung beruang :)

7 comments:

echah mashuri said...

bagi bear 1 ..nak gak

Danial Ikhwan Jaafar said...

ooo memang trend nye orang bagi teddy bear, ros kat orang yang ada convo eh? oooo

Hezesuze said...

dari dulu weols tak suke teddy bear nie huhu

Ati Masrif said...

suka sbb cute dan sedap di peluk...gebuuuu

.millalara. said...

sy ada 3 patung katak (1 lagi tinggi dr myself),, 4 patung lembu yg gebu dan gomok,, patung gajah,, sotong & monyet.. haha.. penuh katil.. mereka adalah sangat chomel!!!

kak ina mail said...

anak perempuan je yang banyak beli patung.tapi beruang tak de lah.dorang sukalah tidur peluk patung ni.lagi best dia tak bagi basuh sarungnya.wangi tak sedap.

Zullism said...

daniel:ros pun ada teddy bear skali..
kak ina: bau tak basuh tula jadi ubat tido tu...

Post a Comment