Tuesday, November 2, 2010

Chen Wei Yih

Salam,

Kalau balik kampung atau kat opis  aku selalu disoal dengan soalan-soalan 'Cepu Emas'.

Bila nak makan nasi minyak ni zul?
Bila nak kawin? kerja dah ok,kereta dah ada,rumah dah ada,bila lagi?

Seperti biasa soalan yang perlu dijawab oleh golongan yang belom kawin macam aku ni...haha..

 Ada yang kisah(tak suka) ngan soalan 'cepu emas' camtu ada yang tak peduli!! dan ada yang  malas nak layan!!!
 Tapi kalau aku orang tanya soalan tu...aku jawab jer dan aku tak terasa hati pun kalau orang tanya...

Tengok apa dah jadi pada minah sorang ni...
Chen Wei-yih
Taiwanese Woman Marries Herself

'Age thirty is a prime period for me. My work and experience are in good shape, but I haven't found a partner, so what can I do?' she stated
Kawin dengan diri sendiri tu...sebab tekanan dari soalan-soalan 'cepu emas'tula,orang asyik tanya jer pasal kawin,buat keputusan kawin dengan diri sendiri....Susah sangat haha!!!!

Zassss..... enjoy tgk gambar perkahwinan sorang-sorang Chen Wei-yih









p/s: Apa hadiah kawin yang sesuai untuk minah sorang ni yer?


Read more: Chen Wei Yih

9 comments:

Ati Masrif said...

haha..tak kejo cari kejo
atau nak cari glamer hairan bin ajaib yek..

zul jgn jd cam tu ..hihi byk sigle lady kat malaysia

Zullism said...

kak ati:macam2 dunia ni kak.mcm nak glamer ja...waras lagi kak :)

Danial Ikhwan Jaafar said...

pergh..macam kesian ada. asal dia enjoy sudah lah. tapi rasanya...

kak ina mail said...

sekarang bukan cam dulu, orang dah tak kisah pasal kahwin ni. anak akak yang perempuan lagi best, bila akak tanya pasal kahwin.dia kata, kalau boleh tak nak kahwin, susah.

Zullism said...

Danial:asalkan dia enjoy tak kaco org..haha
Kak ina:yerla akak..zaman skang orang dah tak kisah..ayat anak akak tu macam saya pernah dengar jer :)

Syeeda Sobbihi said...

org2 kita nih memang camtu..bila sebelum kawen, depa tanya bila nak kawen..bila dah kawen, depa tanya pulak bila nak dpt anak..bila dah dpt anak sorang, dok tanya lagi, bila nak tambah anak sorang lagi pulak..- luahan rasa gadis yang rimas.

Doku said...

simpati dengan pengantin ni..nilah maknanya tekanan jiwo.hehe

Hezesuze said...

adehh masih single ke uols...??? kalo dah nk kawin nnti jangan lupa jemput weols ek...

Diary of Mine said...

hahaa... lawak aie.... org ni mbazir je.. baik bg wit majlis kawin tu kat org miskin...ada gak phla.... haiyaaa....

Post a Comment