Saturday, November 6, 2010

Melaka Night Zoo

Salam,

Dah lama teringin nak pergi night Zoo ni..Akhirnya dapat juga peluang pergi.Kali ni mengikuti rombongan pelajar sekolah ke Melaka dan antara aktivitinya melawat Melaka Night Zoo.

Perasaan teruja ,sedikit seram,risau pun ada dan yang paling aku tertanya-tanya...nampak ker binatang malam-malam ni?.

Zasss...gambar kat sana.
Kedai Tom Yam ker Zoo Melaka ni?


Excited menunggu train tu..

Suasana atas train

Cuba teka haiwan apakah yang terdapat dalam gambar adik-adik?

 Nak gambaran lagi jelas keadaan Melaka Night Zoo cuba tgk video kat bawah ni...

video

 Apa komen setelah tgk video diatas?

Pada pandangan aku melawat night zoo memang memberikan satu pengalaman yang baru..
Seperti kata murid aku "Cikgu saya taknak ambik gambar,kang ternampak gambar 'tu' kang!"
Haiwan seperti Harimau,gajah,rusa memang nampak aktif pada waktu malam ..siap mengaum lagi..tapi sepanjang perjalanan atas tren cuma haiwan yang disuluh oleh petugas zoo saja yang boleh nampak.
 Lawatan ke sini boleh larrr bagi 5* sahaja dari 10*.

Banyak penambah baikan lagi yang perlu dilakukan oleh pihak pengurusan Zoo Melaka.
  • Selenggara ground light(ada yang tidak berfungsi dan tertutup dengan daun-daun dan rumput)
  • Tren tidak mencukupi.hanya 2 buah tren bagi menampung bilangan pengunjung yang ramai.(dah tahu hari cuti paham-pahamla orang nak pegi tengok binatang)
  • Tambah petugas bagi memantau pengunjung 

 p/s: Lagi best lawat zoo waktu siang

 Info lebih: Melaka Night Zoo

10 comments:

kak ina mail said...

Bestnya jalan-jalan pergi zoo, waktu malam lagi plak.Kalau akak cakap , zul jangan gelak ye.seumur hidup akak, tak pernah lagi pergi zoo.kalau akak pergi zoo, akak mesti update dalam blog.

si biskut said...

serasanya masih banyak yang agak mengecewakan mengenai lawatan zoo wktu malam.Sesuatu yg kita bayangkan tidak seperti gambaran di hadapan.Perlu lebih pengelolaan yang bagus.Tapi ya kalau saja zoo2 di negara kita telah usaha untuk itu dan tak berhasil masih boleh diterima.suatu percubaan.

chokeLy said...

sy suke sgt zoo.
tiap2 taun mst pegi..klo de peluang.
but.. xpenah ag try g mlm.

hmm.. cam x bape nk nmpk je animal tu.

princeduyong said...

zoo melaka memang best...

NoorGie said...

Kawan saya yang pernah melawat night zoo pun berpendapat sama :: kata dia baik melawat zoo waktu siang, melawat waktu malam, apa yang nampak semua gelap..haiwan2 pon tidur...

ashraf said...

aku teringin nk pg safari :(

p/s latest entri krayonjingga:
Hobi Lelaki
Gila PES
Serangan Gay

Zullism said...

kak ina:akak mesti pergi zoo akak bawa anak2 skali akak akan kagum terutama bila nampak zirafah...:)
biskut:percubaan yang bagus tapi mestilah buat betul2..:)
chokely:nampak binatang yang disuluh jer..
princedutong:memang best tapi kalau waktu siang lagi best :)
Noorgie:saya lebih prefer zoo siang...

Ati Masrif said...

Wah bestnye gi zoo melaka, kak ati penah gi sekali dulu tapi kalau gi zoo mlm2 emmm...tak sanggup walau di byr..hihi..kan yg disuluh je nmpk..kang yg tak disuluh terlepas..tak ke naya..uiishh terbayang chnl Animal Planet...errr takuttt

Hezesuze said...

tak pernah lagik terjah zoo melaka....huhu

mye said...

wah nk pergi r cuti sem nie..
hehehehe

Post a Comment