Friday, November 19, 2010

Semua Tak Ada

Salam,

Baru balik dari dinner terus nak buat entri tentang kedai makan sorang abg ni...nama kedai pun aku tak ingat da...

Dekat signboard kedai tulis besar-besar Nasi Ayam dan Mee Udang

Aku pesan ko-teow udang member pesan bihun udang...
Dah larr lambat satu hal, taste...komen aku  `lite-lite' tapi member aku cakap 'plain'..
Aiyooo macam mana larrr.. bang ko boleh letak Menu Utama besar-besar kat depan kedai tu Mee Udang...tahularr aku gantikan mee ngan ko-teow tapi kuah masih sama kan..

Sambil aku dok  ngadap nyer dinner yang 'plain' tu...dengar pekerja ambik oder..ada orang pesan nak makan nasi ayam ngan sup daging...boleh dengan selamber anak tokey cakap "yang berasakan ayam habis,Sup daging pun habis"
Aiyooo....camna nak meniaga ni...dah tahu ayam dan daging  tu main ingredient untuk business makanan ni,macam mana larrr boleh tak sedia banyak-banyak abg oiii...
Mmmmm...sedih sangat..walaupun takdak kena mengena dengan aku ...hahah

Mujur la tadi aku pesan berasakan udang...

'Plain,lite-lite' pun sapu habis semangkuk gak..hahah..
Rezeki jangan dibazirkan
pic ni cari kat google..bukan  mee udang kedai abg tu..mmm..

p/s: Bila larr boleh nak makan mee udang kuala sepetang ni...

11 comments:

Syeeda Sobbihi said...

saya pun hangin gak kalau meniaga kedai makan, tapi semua benda habis. Lagi satu benda yang hangin, kalau tetiba nak bayar tadak duit tukar. Hee hangin tul.

Zullism said...

biasanya kedai peniaga kita yg macamtu syeeda tu yang sedey tu...

zikeryhassan said...

masak sendiri la ckgu. hehe

apix said...

hang menikah la abg oi...ada bini senang soh masak kt umah......hak3.....maw brang nak msak xda suma salah ang...hak3

zmah said...

Bestnya...besar pulak si udang dalam mee tu.

mye said...

blacklist jew kdai tu..
hahahha..
jpe lpe ajk sekali nk pegi mkn kt kuala sepetang..
hehe

kak ina mail said...

Akak pun suka makan kueh tow. Tapi yang tak best ada kes cam nilah.Kalau kedai ramai orang tak pelah sangat.Kedai , yang akak pergi ni orang tak de, tapi tunggu sampai dekat nak 1 jam.cam mana tu

Teruna Suci said...

wah, sedapya :)

Rafina Mimi Zairul Murni said...

mee udang kat kuala sepetang memand sedap dik...pegi la memang x rugi punya..

Danial Ikhwan Jaafar said...

agak la kan, kata kedai makan. kedai makan yang ramai orang pergi pon ada je bahan2. oo, cuba try mee udang sungai dua heheh XP

Ati Masrif said...

teringat mee udang di kulim, kedah ..hubby sgt suka makan bila balik rmh kak kita di sana...emm sedap

Post a Comment