Wednesday, November 24, 2010

Tips mencari lagu

Salam,

Petang tadi baru lepas tengok cerita Ghost Whisperer...ending citer tu ada terselit satu lagu yang sedap didengar tapi tak tahu lagu apa dan siapa penyanyi..

So seperti biasa aku mengadap mr google  larr.
Sebenarnya terdapat beberapa cara yang biasa digunakan dalam mendapatkan/mencari lagu yang kita tak tahu tajuk dan penyanyinya..apa yang biasa aku buat:

  • cuba ingat lirik dari lagu tersebut 2 atau 3 patah perkataan pun cukup
macam kes aku tadi aku cuma  ingat ayat ni jer.."good nite big moon,sweet dream baby"

  • then google gunakan perkataan tersebut
tengok apa hasilnya...
ada pun..:)
  • dah dapat  tapi tak pasti buka youtube cuba cari guna keyword dari google tu..comfirm dapat

ok dah dapat boleh dengar puas-puas...nah enjoy lagu yang aku rasa best ni..

Michelle Branch - Crazy Ride




Goodnight big moon
Sweet dreams baby
If i could have one wish tonight,
it would be that
You'll always keep, keep the starlight in your eyes

One day you'll grow up
One day you'll walk out
in this big world on your own
And they'll be days that your heart will break and
You'll swear that all your strength is gone

Then you'll find a way to carry on

Heaven knows that its a crazy ride
It's never perfect all the time, it will pull you down
And send you flyin', so baby hold on tight
On this crazy ride

[Crazy Ride Lyrics On http://www.elyricsworld.com/ ]


So don't be scared when
Your in the darkness, and the sun is swallowed by the ground
You'll think its gone but its hanging on
Its just on the other side of town.

Even when its lost, it can be found

Heaven knows that its a crazy ride
Its never perfect all the time
It will pull you down and send you flyin'
So baby hold on tight,
On this crazy ride

oh, oh, oh, ohhhhh

Heaven knows that its a crazy ride
Its never perfect all the time
You know it's just a crazy ride,
Its never perfect all the time
It will pull you down and send you flyin', so baby
Hold on tight, on this crazy ride

Goodnight big moon,
Sweet dreams baby

Sebenarnya lagu Michelle Branch ni  dia cipta untuk anak dia..
cuba hayati lirik Crazy Ride ni memang menyentuh perasaan terutama bagi yang ada anak...:)

8 comments:

biskut said...

lagu2 soundtrack memang sedap2,dowang pilih yang terbaik jer.

4umyfans said...

sangat yeayy! bila dapat menghayatinya...


entry best < http://koriieleys.blogspot.com/2010/11/jom-jadi-follower-gadis-kampung.html

Ati Masrif said...

sedap didengar..

rajin cikgu..almaklumla..cutii panjanggg...

kak ina mail said...

Akak pun hairan, kenapa sejak kebelakangan ni blog ni tak sepi lagi .akak terlupa sekolah cuti panjang.bagus ada improvement.

Zullism said...

biskut:pandai pulak diorang cari yang sedap2 tue..
kak ati: rajin ker...:)
kak ina: ada improvement ker..saya blom balik kg lagi..balik kg esok sepi la kejap :)

aima in luv said...

owhhh cm2 ea nak cari... okey2 tenkiu ya

Danial Ikhwan Jaafar said...

mantap lagu ni! eh, tak sangka michelle branch dah kahwin. dulu memang minat dia, ye la tak dedah2 pon lawa camtu jugak. hahah XP

mye said...

mmg best pon layak music nie lg2 tgh borink..
huhuhu

Post a Comment