Friday, November 12, 2010

Susu 1Malaysia

Salam,

1Malaysia..Bukan setakat Gagasan 1Malaysia saja tapi Susu 1Malaysia pun ada...


Kali pertama pagi tadi tengok susu 1Malaysia.
Sebenarnya susu 1Malaysia ni merupakan Program Susu Sekolah dimana susu diagihkan kepada semua pelajar sekolah rendah dari tahun 1 hingga 6 diseluruh Malaysia dari Perlis sehingga Sabah.Kerajaan Malaysia  telah memperuntukan kira-kira RM 4 juta bagi program susu ini.

Model sedang minum dengan penuh bangga ...Sedap larr tu!!!

Teringat zaman dulu waktu sekolah rendah aku dapat minum susu,rasanya  program macam ni la juga...rasa
bangga pun ada... susu time dulu ada macam-macam perisa,coklat,strawberi,grape,oren..
Tapi susu 1Malaysia yang aku agihkan untuk budak-budak  ada  perisa coklat saja.


"Ia merupakan cita-cita saya bagi membangunkan generasi baru Malaysia yang lebih besar tubuh badan dan cergas otaknya.

"Jadi saya hendak memperkenalkan susu 1Malaysia yang akan dibekalkan kepada semua murid sekolah rendah dari Perlis hingga ke Sabah,"
Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak

"Susu  menjanjikan segala kebaikan bukan sahaja untuk perkembangan mental anak-anak anda malahan juga untuk perkembangan fizikal mereka"
 Info: Susu 1Malaysia

11 comments:

ANATI SOKI said...

dulu time skolah rendah. de je slalu dpt susu free.. hehehe.. kaler koko.. perisa coklat. every year dpt. :D
susu 1malaysia maybe gnti susu tuh kot.hekhekhek
kinda funny buat susu satu malaysia
:)

Hanis Azla said...

dulu rasanya program susu sekolah.. awal2 tu dpt free, lps tu kena beli.. masa sek rendah siap ada vending machine utk susu sekolah ni..

Zullism said...

ati:memang kelakar pun mula2 tengok...tapi baik untuk budak2 skolah...pembesaran haha
hanis:skang ni diaorang dapat free jer...tapi masih ada yang tak nak minum

angloko said...

Ang time skolah dulu.. ada gak program bg susu ni.. tp semua perisa coklat.. xde lak perisa lain.. best gak dpt free kan.. hehehe

Affan Ruslan said...

dah lama tak minum susu coklat. hehe

ComeyBelako said...

halooo...my first comment...perasmian ;)

dah officiate dah rupanya. haritu dok dengaq2 ja kata nak launch. baguih la. hopefully depa maintain la the kualiti since dapat tender juta-jutaan kan.

Namie Amir said...

zaman sekolah dulu bukan kena beli ke?? rasanya xpernah dpt free...bertuahnya budak2 zaman skrg

anamizu said...

wow!
aah la dulu mse skolah sllu jgak dpt free..
tp xde la 1 mlysia punye cmnih..hihi

Zullism said...

budak-budak sekarang memang beruntung...semua dapat free...nak soh belajar jer susah sket..:)

Danial Ikhwan Jaafar said...

haha cikgu zul, benor la, nak suruh belajar tu susah sket, padahal bijak2 je kalau tengokkan diorang punya pemerhatian, sikap suka bertanya.
dah sampai masa kita ikut stail korea, jepun. cikgu bio ada cakap orang jepun ubah stail makanan diorang untuk budak2, sebab tu ramai jugak orang jepun tinggi2.
nanti main bola pon senang sikit nak katok thailand. wahaha =P

mye said...

mcm menarik jew..
nak g beli r..
hahahaha

Post a Comment